ΒΙΤΣΑΣ

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Ξυπνάμε Μαζί” στο Epsilon, δήλωσε τα παρακάτω:

 

 

 

“Η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι απαράδεκτη από το διεθνές δίκαιο και σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Αυτό που πρέπει να γίνει και γίνεται είναι η συνεχής ομόθυμη πίεση από την πλευρά της Ελλάδας και της Ευρώπης στον Ερντογάν άμεσα να απελευθερωθούν”.

“Δεν είναι δυνατόν να γίνεται η συζήτηση ότι ίσως, αυτά είπε ο εισαγγελέας χθες, να παραβίασαν στρατιωτική περιοχή κτλ, κάτι που έχει συμβεί εκατοντάδες φορές στο παρελθόν και από τη μεριά Τούρκων αλλά και Ελλήνων στρατιωτικών και λύνονταν μέσα σε μία ώρα” συμπλήρωσε.

“Το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να έχει πιέσει πολύ περισσότερο και ο κ. Στόλντεμπεργκ. Η πολιτική της ουδετερότητας του ΝΑΤΟ έχει ισχύ μόνο στη σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία, δεν υπάρχει άλλο μέλος του ΝΑΤΟ που να έχει πρόβλημα με άλλη χώρα-μέλος. Το ΝΑΤΟ για αυτό το ειδικό θέμα πρέπει να έχει σαφή θέση και να ζητήσει από την Τουρκία να επιστραφούν οι δύο στρατιωτικοί” τόνισε.

LEAVE A REPLY