ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΤΡΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Τι διαπιστώθηκε από τη βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου; Τι αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες; Γιατί απέτυχε ο επίδοξος τρομοκράτης; Τι απαιτείται;

 

 

 

Τι διαπιστώσαμε από τη βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Με απλά λόγια, ότι κάποιος με εξαιρετικά λίγες γνώσεις προσπάθησε να εφαρμόσει την «συνταγή» του εγχειριδίου των 66 σελίδων, στο οποίο έχουμε αναφερθεί ξανά και ευτυχώς εκ του αποτελέσματος δεν είχαμε θύματα, παρότι δεν δόθηκε από τις Αρχές Ασφαλείας η σημασία που έπρεπε.

Θα σας υπενθυμίσουμε λοιπόν, καθόσον με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ σχεδιάζοντας και εκτελώντας ασκήσεις «Τυφώνας» κατάφερε να πείσει την πολιτική ηγεσία για την «ανύπαρκτη» απειλή και το άγνωστο μέχρι τώρα σ’ εμάς επίπεδο απειλής από την διεθνή τρομοκρατία, ότι κανένα μέτρο ή ελάχιστα έχουν ληφθεί προκειμένου να περιοριστεί η ηλεκτρονική διακίνηση του υπόψη εγχειριδίου.

Παραμένουμε ακόμη στο εύκολο στάδιο της καταστολής, το οποίο προϋποθέτει την εκδήλωση του χτυπήματος και τον «περιορισμό» των θυμάτων και όχι στο δύσκολο και απαιτητικό στάδιο της πρόληψης και αποτροπής.

Τι αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες

Τα επίμαχα κεφάλαια ή ενότητες 6,7 και 8 είναι αυτά που επαληθεύονται από τις φωτογραφίες που ήρθαν στην δημοσιότητα.

6ο Κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών στην «κουζίνα της μαμάς» – “the Chefs’ Recipes: Kitchen Fun,”

7ο Κατασκευή υπεροξειδίων ακετόνης (TCAP, τριυπεροξείδιο της τριακετόνης, ή TATP, υπεροξυακετόνη), τα οποία λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους χρησιμοποιούνται συχνά σε βομβιστικές επιθέσεις

8ο Πυροδότηση με τηλεχειρισμό

Γιατί απέτυχε ο επίδοξος τρομοκράτης;

Ενώ οι οδηγίες είναι απλά γραμμένες και μάλιστα με φοβερή λεπτομέρεια, ειδικά στην περίπτωση κατασκευής υπεροξειδίων ακετόνης απαιτούν κάποιο επίπεδο γνώσης χημείας. Όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά ίσως αυτό είναι που προδίδει την ηλικία και το μαθησιακό επίπεδο του δράστη. Αντί για έκρηξη είχαμε βραδεία καύση, συνέπεια μάλλον λανθασμένης αναλογίας και επεξεργασίας των υλικών.

Ένας άλλος παράγοντας εξίσου σημαντικός είναι η αποτυχία στην κατασκευή και χρήση του πυροκροτητή, ο οποίος στο υπόψη εγχειρίδιο περιγράφεται λεπτομερώς με την χρήση υλικών καθημερινής χρήσης συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων Χριστουγέννων, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία.

Η πλήρης εφαρμογή των οδηγιών συνεχίστηκε με την χρήση καρφιών ή μεταλλικών θραυσμάτων στα εξωτερικά τοιχώματα ώστε να σκοτωθούν περισσότεροι άνθρωποι, ενώ να τονίσουμε ότι την υπόψη βόμβα δεν θα μπορούσαν να μυρίσουν σκυλιά εκπαιδευμένα στην ανίχνευση εκρηκτικών.

Τέλος η πυροδότηση με ωρολογιακό μηχανισμό (κεφ. – ενότητα 6) ή τηλεχειρισμό (κεφ. – ενότητα 8), φαίνεται μάλλον ότι ήταν πετυχημένη και σύμφωνη με τα εγχειρίδια της Al-Qaeda του Dr. Khateer, διότι υπήρξε έναυση αλλά όχι έκρηξη της ύλης.

Τι απαιτείται ;

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ : asymmetricthreats.wordpress.com

LEAVE A REPLY