Την κατάργηση του Συμβουλίου Ασφαλείας θέλει η Βόρεια Κορέα, ενώ συνεχίζει να απειλεί με πυρηνικό όλεθρο Ιαπωνία και ΗΠΑ.

 

 

Η Βόρεια Κορέα απειλεί, με χρήση πυρηνικών όπλων, να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε «στάχτες και σκοτάδι», ως αντίποινα για την υποστήριξή τους στη νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που της επιβάλει κυρώσεις.

Η απόφαση αυτή, προβλέπει την ενίσχυση των διεθνών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, μετά την έκτη ισχυρότατη πυρηνική δομική που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η Επιτροπή για την Ασία και τον Ειρηνικό που διαχειρίζεται τις εξωτερικές σχέσεις της Βόρειας Κορέας, αλλά και την άσκηση προπαγάνδας, ζήτησε την διάλυση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο και χαρακτήρισε ως «όργανο του διαβόλου» το οποίο απαρτίζεται από «διεφθαρμένες» χώρες που ακολουθούν τις διαταγές των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι από χθες η Β. Κορέα άρχισε ξανά τις εργασίες στο υπόγειο πεδίο πυρηνικών δοκιμών, δείχνοντας ότι θα συνεχίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα παρά τις τελευταίες κυρώσεις από τον ΟΗΕ.

Στην πρώτη επίσημη αντίδραση της Πιονγκιάνγκ για τις κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας την Τρίτη, το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι αυτές θα ενισχύσουν την επιθυμία της χώρας να συνεχίσει το πυρηνικό πρόγραμμα «με γρηγορότερο ρυθμό και χωρίς την παραμικρή απόκλιση».

Την ίδια ώρα αξιωματούχοι του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησαν μιλώντας στο CNBC ότι η Βόρεια Κορέα θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε λίγο διάστημα σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι φετινές βροχοπτώσεις ήταν πολύ λιγότερες από την αντίστοιχη περίοδο του 2001 όταν η παραγωγή σιτηρών της χώρας έπρεσε στα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

LEAVE A REPLY