Τώρα που η Σκοπιανή Βουλή ουσιαστικά επικύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών, αναμένουμε να έρθει το μπαλάκι στην περιοχή μας. Ο εμπνευστής της και αυτός που την έσπρωξε έως εκεί που δεν πήγαινε άλλο, ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι πλέον ΥΠΕΞ, αλλά εκείνος που ήταν εξ’ αρχής αντίθετος, ο υπερπατριώτης ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος φωνάζει για ακόμα μια φορά παρών στην κυβέρνηση.

Εσχάτως έπαιξε τα ρέστα του στο ότι η συμφωνία δε θα περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων, κάτι που θα τον γλίτωνε από μια δύσκολη θέση. Τώρα όπως φαίνεται είτε είναι “αναγκασμένος” να ρίξει την κυβέρνηση, είτε να παίξει το πολιτικό του μέλλον στη ρουλέτα ενός ακόμα τυχοδιωκτικού σχεδίου. Τα περί χρηματισμού της Σκοπιανής αντιπολίτευσης τα γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Σιγά μην άφηναν οι Αμερικάνοι τα πράγματα στην τύχη τους ή αλίμονο αν εμπιστεύονταν ερασιτέχνες Βαλκάνιους πολιτικάντηδες.

Από εδώ και πέρα θα δούμε τι θα γίνει με την Ελληνική Βουλή. Εκεί φαίνεται πως οι ΑΝΕΛ θα χωριστούν στα δύο, σε κείνους που θα πάνε με την κυβερνητική πολιτική και σε κείνους που θα πάνε με τη γραμμή (;) του αρχηγού τους. Όσο για τους Αμερικανούς, είναι πολύ πιθανόν να “φτιάξουν” την κατάσταση και να μην την αφήσουν στα χέρια του Πάνου Καμμένου, τον οποίο έτσι κι αλλιώς δεν εμπιστεύονται. Εδώ και χρόνια η στρατηγική του “χρήσιμου αναλώσιμου ηλίθιου” πάντα έπιανε. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα του Ιωαννίδη, που μόλις τους έκανε τη δουλειά με την Κύπρο πήγε διακοπές στον Κορυδαλλό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πεί σε όλα “ΝΑΙ”. Έκαναν ακόμα και το “ΌΧΙ” του δημοψηφίσματος “ΝΑΙ”. Χρήσιμοι για τους Αμερικανούς και οι δύο σίγουρα. Αναλώσιμοι; Βεβαίως, καθότι παρά τα σενάρια για ανατροπές το πολιτικό μέλλον και των δύο δεν προδιαγράφεται ρόδινο. Ηλίθιοι; Ποιός το ξέρει; Θα δούμε και κυρίως θα το νιώσουμε στο πετσί μας.

Όπως και να έχει πάντως η Βόρεια Μακεδονία θα γίνει και μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ζήτημα είναι πότε θα ζητήσει να “ενωθεί” με τη Νότια Μακεδονία και κυρίως με ποιό τρόπο. Η μεγάλη πλάκα είναι πως οι Νοτιομακεδόνες δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει καθώς ούτε τη γλώσσα των Βορειομακεδόνων γνωρίζουν αλλά ούτε και έχουν κοινή εθνική καταγωγή, παράδοση και γενικά καμία σχέση. Κάποιοι ίσως να γνωρίζουν το γνωστό καζίνο στη Γευγελή, καθότι είναι από τα λίγα “αξιοθέατα” της περιοχής. Μπορεί από κει να βγήκαν τα “ψιλά” για το χρηματισμό του VMRO.

Λέτε να έχουν περάσει κι ο Πάνος με τον Αλέξη καμιά βόλτα πριν “φτιάξουν” όλον αυτόν τον αχταρμά; Με υπογραφή, φυσικά, Νίκου Κοτζιά, του γνωστού πλέον “Σπόρου” κατά τη δικιά του έκφραση!

LEAVE A REPLY