Ο φτωχός συγγενής που λέγεται Ελλάδα αποδεικνύεται εξαιρετικά γαλαντόμος στην φιλοξενία. Χαρακτηριστική η φιλοξενία του Αρμένιου υπουργού άμυνας. 

Του ΚΩΣΤΑ ΑΤΤΙΑ

Tο πoσό των 3,141.86 ευρώ έδωσε η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μόνο και μόνο για την διαμονή του υπουργού Άμυνας της Αρμενίας και της  συνοδείας του που τον συνόδευε κατα την επίσκεψη του στην χώρα μας.

Η διαμονή έγινε σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος και όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες φιλοξενίες προσκεκλημένων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αφού ήδη έχουν προϋπολογιστεί σχετικά κονδύλια.

Όπως δε είναι προφανές το κόστος κάθε τέτοιας επίσκεψης επιβαρύνεται και με άλλα έξοδα, όπως είναι η πληρωμή των μεταφραστών, τα γεύματα και δείπνα, τα καύσιμα για την μεταφορά των επισήμων.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν υπάρχει πρακτικό αντίκρυσμα σε όλες αυτές τις δαπάνες, αν έχουν κάποια επενδυτική ανταπόδοση όλα αυτά τα έξοδα ή απλά μένουν φωτογραφίες να γεμίζουν τους τοίχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ειδικά δε στην συγκεκριμένη περίπτωση γιατί ήταν απαραίτητη η νέα συνάντηση και τα έξοδα αφού ο ΥΕΘΑ βρέθηκε στην Αρμενία τον Δεκέμβριο του 2015 και  συναντήθηκε με τον τότε Υπουργό Άμυνας Seyran Ohanyan και τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αρμενίας Edward Nalbandian αλλά και με Αρμένιους αξιωματικούς, αποφοίτους της ελληνικής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων;

Υπάρχει βέβαια το ηθικό θέμα που δεν παραγνωρίζει κανείς των εκδηλώσεων κοινής μνήμης που έγιναν για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στο οποίο αναφέρθηκε και ο νέος υπουργός  Vigen Sargsyan, και ο υφυπουργός Davit Tonoyan όμως πέρα απο αυτό για την Ελλάδα άλλη ήταν η προτεραιότητα που υποτιθεται οτι κυνήγαγε.

Είχε μεινει ανοιχτό απο την επίσκεψη στην Αρμενία το θέμα της προώθησης της αμυντικής μας βιομηχανίας και για αυτό στην Αθήνα δεν ακούστηκε τίποτα αν και πέρασε τόσος καιρός.  Ο ΥΕΘΑ τότε είχε δηλώσει πως: «Προχωρούμε με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας σε συνεργασία στην Αμυντική Βιομηχανία. Συνεργασία που θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη των χωρών μας και βεβαίως τη στενή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων μας.»

Το μόνο όμως ίσως νέο που βγήκε ήταν πως η συνεργασία μας θα επεκταθεί στα στρατιωτικά νοσοκομεία, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν εδώ αξιωματικοί ιατροί του αρμενικού στρατού και στην εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων.

Χρειαζόταν όμως αυτό ένα χρόνο προεργασίας και νέα έξοδα για να ανακοινωθεί;

 

LEAVE A REPLY