ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΕΘΑ

Αναβιώνει στην ελληνική τηλεόραση η εκπομπή “Με Αρετή και Τόλμη” του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Δείτε τα πρόσωπα που θα την παρουσιάζουν

Του Ι. Γεωργόπουλου

Πυρετώδεις συσκέψεις στο πεντάγωνο, αλλά όχι με ανώτατους αξιωματικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.Net, σχεδόν κάθε μέρα σε γραφεία που εργάζεται το επικοινωνιακό team του υπουργού Εθνικής Άμυνας βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για το νέο σχήμα που θα πλαισιώσει την τηλεοπτική παραγωγή του υπουργείου.

Ο Πάνος Καμμένος είχε υποσχεθεί πως η εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων, που κόπηκε μαζί με το μαύρο που είχε ρίξει η κυβέρνηση Σαμαρά στην ΕΡΤ, σε μικρό χρονικό διάστημα θα είναι ξανά στον αέρα.

Πριν μπει ο νέος χρόνος ήδη είχε αρχίσει να «ζεσταίνεται» η ιδέα για να ακουστεί στον τηλεοπτικό αέρα ξανά το σήμα της ιστορικής εκπομπής στην Ελληνική τηλεόραση και συνεχώς οι προτάσεις πέφτουν στο τραπέζι, ακόμη και για τ’ όνομα της εκπομπής αν θα είναι το ίδιο…

Οι δημοσιογράφοι που θα βρίσκονται είτε στο ρεπορτάζ είτε στο πλατό της εκπομπής δεν έχουν ανακοινωθεί, όμως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως δεν θα είναι αυτοί της παλαιάς εκπομπής.

Πόσοι θα είναι οι νέοι συνεργάτες και πόσοι χρειάζονται είναι άλλη συζήτηση καθώς η κρίση δεν βοηθά το ΥΠΕΘΑ γι ανοίγματα…. Πάντως μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί για παρουσιάστριες τα ονόματα της Αλεξίας Τασούλη και της Βίκυς Παπαλουκά

Η Αλεξία Τασούλη έχει ήδη επισκεφθεί την ΕΡΤ και είχε συνάντηση με τον Λάμπη Ταγματάρχη στο τέλος Δεκεμβρίου. Η Βίκη Παπαλουκά έκανε την εμφάνισή της το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Βίκη Παπαλουκά (αριστερά) Αλεξία Τασούλη (δεξιά)

Άγνωστο ωστόσο παραμένει αν θα γίνει χρήση του στούντιο των ΕΔ που υπάρχει εντός του στρατοπέδου της ΓΥΣ και των μηχανημάτων που υπόψη είχαν αναβαθμιστεί μόλις ενάμιση χρόνο πριν πέσει το θλιβερό μαύρο στην ΕΡΤ, με νέα μοντάζ, κάμερες τελευταίας τεχνολογίας και ηχοληπτικά είδη.

Πληροφορίες θέλουν πρόσωπα που τους έχει ανατεθεί το «come back» της εκπομπής να βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με ιδιωτικά στούντιο τόσο για το γύρισμα της εκπομπής, ίσως και το μοντάζ, όμως αυτό παραμένει μόνο σε επίπεδο πληροφορίας η οποία δεν έχει διασταυρωθεί.

Πάντως αν συμβεί αυτό δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνά πως έχει να κάνει με τηλεοπτικό προϊόν που έχει ως βασικό θέμα τις Ένοπλες Δυνάμεις, και τα γυρίσματα πάρα πολλές φορές γίνονται εντός στρατιωτικών εγκαταστάσεων κάθε είδους.

Αυτό σημαίνει πως πρώτον όσοι κινηματογραφούν αυτό το υλικό πρέπει να είναι εξουσιοδοτημένο προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Δεύτερον, το πρωτογενές υλικό (master tape)  θα πρέπει να παραμένει φυλασσόμενο σε στρατιωτικό χώρο γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει που μπορεί να καταλήξει αυτό το υλικό και τρίτον το μοντάζ θα πρέπει να μην περιλαμβάνει ευαίσθητα σημεία που τυχόν έχουν κινηματογραφηθεί.

Όλα τα προαναφερθέντα σίγουρα πάνε στράφι αν τα πράγματα πάνε σε ιδιώτη κι όχι στην υπηρεσία κινηματογραφίας στρατού….  

Η εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη» αποτέλεσε για πάρα πολλά χρόνια τον συνοδοιπόρο πολλών τηλεθεατών της ΕΡΤ είτε την προέβαλλαν στην ΕΡΤ1 είτε αργότερα στη ΝΕΤ.

Η διοίκηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης μιας και ήταν η εκπομπή του υπουργείου άμυνας δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία αλλά όταν κάποιοι άρχισαν να παρατηρούν-έστω κι αργά- τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε, τότε είχαν αποφασίσει να την τοποθετήσουν στη ΝΕΤ και σε σταθερή ώρα.

Η εκπομπή αυτή όμως τα τελευταία χρόνια της παρουσίας της είχε μετατραπεί από μια “μάχιμη” εκπομπή σε τηλεοπτικό δελτίο τύπου υπουργών.

Ευελπιστούμε πως σίγουρα ο Πάνος Καμμένος δεν θα συνεχίσει αυτή την πορεία…

 

 

SHARE
Νέα, Τελευταία νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Άμυνα, Διπλωματία, Γεωπολιτική, Τουρκία, Κύπρος, Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, ΝΑΤΟ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικά Μισθολόγια, Στρατιωτικοί, Ενώσεις Στρατιωτικών, Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ΠΟΕΣ, ΠΟΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, Καμμένος, τουρκικά νέα, ειδήσεις, νέα σήμερα, πολεμικά, Ίμια, επίδομα παραμεθορίου, θητεία στρατού, τι σημαίνει το, εθνικά νέα,

LEAVE A REPLY