ΜΟΕ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των συζητήσεων στην Αθήνα των κλιμακίων Ελλάδας – Τουρκίας για τα ΜΟΕ ανακοίνωσε το ΥΠΕΘΑ οι οποίες θα συνεχιστούν στην Τουρκία

 

 

Η αντιπροσωπεία των Τούρκων που βρέθηκε στην Αθήνα από την περασμένη Τρίτη ολοκλήρωσε τις συζητήσεις με τα ελληνικά κλιμάκια για τα περιβόητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ΜΟΕ εν μέσω παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο αλλά και προκλητικών δηλώσεων.

Οι συζητήσεις «διεξήχθησαν σε εποικοδομητικό κλίμα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ και θα συνεχιστούν στην Τουρκία με σκοπό όπως αναφέρουν «την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης».

Κάτι που οι Τούρκοι προφανώς και δεν το πιστεύουν καθώς τις ημέρες που διεξάγονταν οι συζητήσεις και παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο είχαμε αλλά και προκλητικές δηλώσεις από τον Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αμφισβητώντας τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρου αλλά προπαγανδίζοντας ότι στη συζήτηση γίνεται «διαπραγμάτευση» για όλα τα ανοιχτά θέματα για Αιγαίο, Κύπρο, Αν. Μεσόγειο.

Δηλώσεις που υποχρέωσαν και τον ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη να προβεί χθες σε δηλώσεις και να ξεκαθαρίσει ότι «η συζήτηση μεταξύ των δύο Μικτών Επιτροπών από την Τουρκία και από την Ελλάδα, με αντικείμενο τη συζήτηση των υφιστάμενων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ούτως ώστε με την εφαρμογή τους να καταφέρουμε να χαμηλώσουμε την ένταση στο Αιγαίο και να σταματήσει η ανησυχία μήπως προκύψει κάποιο ατύχημα και προκληθεί κάποιο θερμό επεισόδιο ανεξέλεγκτο. Εμείς, τονίζω, και διευκρινίζω, ότι ασχολούμαστε με τα θέματα που έχουν σχέση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ό,τι άλλο κουβεντιάζεται είναι εκτός πραγματικότητας.

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

«Από 21 έως 24 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συνάντηση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία αποτελεί την πρώτη από μία σειρά συναφών τέτοιων συναντήσεων που έχει συμφωνηθεί να διεξαχθούν, ήταν η, σε τεχνικό επίπεδο, διερεύνηση δραστηριοτήτων/ενεργειών εντός του πλαισίου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), για την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε εποικοδομητικό κλίμα και θα συνεχισθούν στο εγγύς μέλλον στην Τουρκία.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δέχθηκε στο γραφείο του, τους επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης».

Δείτε φώτο από τις συζητήσεις για τα ΜΟΕ:

ΜΟΕ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΜΟΕ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΜΟΕ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΜΟΕ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΜΟΕ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΜΟΕ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

LEAVE A REPLY