ΣΚΟΠΙΑ ΝΑΤΟ

Τη συμμετοχή του στρατού της Βόρειας Μακεδονίας υποχρεωτικά στις αποστολές του ΝΑΤΟ προβλέπει σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας.

 

 

Νομοσχέδιο για την τροποποίηση της νομοθεσίας της για θέματα Άμυνας ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο θα καθορίζει το κανονιστικό πλαίσιο για τη συμμετοχή του στρατού της γειτονικής χώρας στις αποστολές του ΝΑΤΟ, σε συνέχεια της Συμφωνίας των Πρεσπών που άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη της χώρας στον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Όπως αναφέρει, συγκεκριμένα, η επεξηγηματική έκθεση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας με τις ηλεκτρονικές εγγραφές των σχεδίων νόμου, «αυτό το νομοσχέδιο θα επιτρέψει την παράταξη μελών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας έξω από το έδαφος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, σε δραστηριότητες και αποστολές του ΝΑΤΟ, σε υποχρεωτική βάση, όπως επίσης και την αδιάκοπη ανάπτυξη και διέλευση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα εδάφη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Η τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας Άμυνας λαμβάνει χώρα μέσα στο πλαίσιο των συνολικών μεταρρυθμίσεων που δρομολογούνται στον τομέα Άμυνας στη Βόρεια Μακεδονία. Οι τροποποιήσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 19 Απριλίου.

 

Πηγή: sputniknews.gr

LEAVE A REPLY